NETTBUTIKK ★ GRAFISK DESIGN
Handlevogn/Cart 0

Kjæresteplakat til Valentine's Day?

"Valentine's Day"/ "Valentinsdagen"/ "Alle hjerters dag" feires hvert år den 14. februar. Dagen er en markering av kjærlighet og romantikk, og har røtter både i en romersk feiring av gudinnen Juno, som representerer kvinner og ekteskap, og i den kristne feiringen til minne om helgenen Valentin (Valentinus).
Juno ble i romertiden feiret med Lupercaliafestivalen som er en fruktbarhetsfest som begynte den 15. februar, men det er først og fremst helgenen St. Valentin vi i Norge forbinder med dagen. Valentin ble fengslet fordi han viet soldater og ikke avsverget seg kristendommen, slik keiser Claudius (ca. 270 e .kr) forlangte. Før han ble henrettet skrev han et avskjedsbrev til sin kjære Julia og undertegnet med "...fra din Valentin".
I England utviklet dagen seg fra 1700-tallet som en anledning til å uttrykke kjærlighet gjennom nettopp kort og brev, gjerne sammen med en gave. Kortene kunne gjerne være anonyme...ekstra spennende!

Kjæresteplakat med blomster_wendelborgdesign

I Brazil og noen andre land feirer de en lignende dag den 12. juni som heter "Dia dos Namorados". Dagen er til minne om Anthony of Padua (Saint Anthony) som døde 1231 i Padua, Italia, han var blant annet kjent for å velsigne par med et langt og lykkelig ekteskap. Feiringen består i likhet med Valentine's Day blant annet av å gi hverandre romantiske gaver. Noen land feirer i tillegg "Saint Anthonys Day" den 17. januar, og da er det tradisjon at single kvinner skal legge et kjærlighetsbrev i en potte med basilikum før hun gir den videre til en hun er forelsket i.

Kjæresteplakat krone og bart

Kjæresteplakat forbokstaver

Fun Fact:
Kjærlighetsdagen "Dia dos Namorados" den 12. juni er tilfeldigvis samme dag som USA feirer sin "Loving Day" etter at de på den dagen i 1967 gjorde blandingsekteskap lovlig. (US Supreme Court - Loving v. Virginia)
Afro-amerikanske Mildred Loving ble arrestert etter å ha giftet seg med en hvit mann, Richard Loving, i 1958. Paret flyttet fra Virginia til Washington og begynte å jobbe for å få opphevet loven som forbød blandingsekteskap, og etter noen år vant de fram med saken sin. Mildred og Richard flyttet tilbake til Virginia og fikk tre barn sammen. Leve kjærligheten!

Familieplakat med forbokstaver

Se kjæresteplakater og andre plakater i nettbutikken www.wendelborgdesign.no

God Valentine's

 

Kilde: Wikipedia

 Older Post Newer Post


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published